Zvirovci prezentirali dio grobničke tradicije u Zagrebu

Folklorna supina KUD “Zvir” Jelenje, sredinom srpnja, sudjelovala je na 53. međunarodnoj smotri folklora u Zagrebu.

Ovogodišnji program smotre predstavio je etnografsko i folklorno bogatstvo širokog prostora koji prati povijesne ceste Karolinu i Lujzijanu kojima se dolazi do Rijeke, Hrvatskog primorja, Istre i Kvarnera.

Kako su kazali iz KUD-a Zvir, među brojnim ansamblima i folklornim skupina, naša folklorna skupina bila je jedan od predstavnika Primorsko-goranske županije, te je svoje grobničke tance predstavila brojnoj publici koja ih je pratila u Zagrebu.

Valja napomenuti da su, osim sudjelovanja na samoj smotri, Zvirovci sudjelovali i na samom svečanom otvorenju smotre, te u programima koji su organizirani u sklopu MSF na Jelačićevom trgu, a svakako treba istaknuti i sudjelovanje u emisiji HRT-a “Stop kultura”, u kojoj se prezentirao grobnički kraj i običaji. Trodnevno gostovanje na MSF završilo je svetom misom u Zagrebačkoj katedrali.

Prezentaciju tradicije i običaja jelenjskog kraja omogućili su Uredu župana Primorsko-goranske županije, Općina Jelenje, Župa Jelenje, kao i tvrtka TTO Thermotechnik iz Lukeža koja svesrdno pomaže u ostvarenju tradicije, kulture i sporta na području općine Jelenje.

Kako su kazali Zvirovci, uspješnim sudjelovanjem na ovogodišnjoj zagrebačkoj smotri folklora u veselju i ugodnom druženju zaključena je ovogodišnja sezona, a novi programi slijede u rujnu, ususret mihojskim danima u Jelenju.

Skip to content