Kućni ljubimci

Općina Jelenje potiče udomljavanje pasa subvencioniranjem troškova udomiteljima.

Namjera je namjere su da jelenjska zajednica postane istinska “Pet friendly” destinacija te da ljubiteljima životinja omogućimo dostojne uvijete i svakako olakšamo funkcioniranje u našoj zajednici, sukladno financijskim mogućnostima.

Općina Jelenje potiče udomljavanje pasa u vlasništvu Općine Jelenje, od strane mještana ali i sve zainteresirane javnosti. Naime, ovom mjerom utvrđena su mjerila, načini i postupak udomljavanja pasa koji se nalaze u skloništu za nezbrinute životinje “Lič” te uvjeti za financiranje hrane, te jednog redovitog osnovnog cijepljenja.

Općina Jelenje financira redovito osnovno cijepljenje udomljenog psa kod ovlaštenog veterinarskog trgovačkog obrta “Pavešić” iz Krasice s kojim Općina Jelenje ima sklopljen ugovor. Općina Jelenje snosi trošak, odnosno financira hranu za udomljenog psa u trajanju od 12 mjeseci od dana udomljavanja psa u vrijednosti od 200 kn mjesečno.

POSTUPAK UDOMLJAVANJA
Udomitelj će prilikom udomljavanja psa sa azilom sklopiti ugovor o udomljavanju. Nakon sklopljenog ugovora, udomitelj će dostaviti primjerak Općini Jelenje te će mu se, po dostavi ugovora, izdati Potvrda o pravu na financiranje hrane za udomljenog psa i cijepljenje te ukupno 13 kupona, 12 za preuzimanje hrane od Dobavljača i jedan za slijedeće redovno osnovno cijepljenje psa kod ovlaštenog veterinara.

DOBAVLJAČ HRANE
Dobavljač hranez a udomljene pse je ADALIA d.o.o. (HOP), Čavja 70, 51 219 Čavle sa kojim Općina Jelenje ima sklopljen Ugovor.

OVLAŠTENI VETERINAR
Ovlašteni veterinar za jedno redovno osnovno cijepljenje udomljenog psa je veterinarsko trgovački obrt „Pavešić“, Krasica 164/a, 51 224 Krasica, vlasnik Rajko Pavešić, s kojim Općina Jelenje ima sklopljen Ugovor.

Renomirana izložba u Dražicama: Općina Jelenje podupire izložbu njemačkih ovčara

Općina Jelenje financijski podupire izložbu njemačkih ovčara koja se tradicionalno održava na nogometnom igralištu u Dražicama. Organizator manifestacije je Udruga uzgajivača njemačkih ovčara Rijeka . Mještani i gosti tako su u Dražicama mogu iz prve ruke saznati što je potrebno da bi ljubimac dobio visoku ocjenu od renomiranih sudaca specijaliziranih za tu pasminu. Naime, radi se o najvećoj specijalnoj izložbi te pasmine u Hrvatskoj.

Prvenstvo Hrvatske u agilityju u Dražicama

Općina Jelenje podupire manifistaciju agility za pse. Radi se o sportu u kojem sudjeluje pas sa svojim vodičem. Organizator natjecanja je Malinois kluba Kvarner iz Lubarske. Kako naglašavaju sudionici užitak bavljenja ovim sportom koji čine tim, pas i njegov vodič puno su više od osvajanja medalja, to je jednostavno stil života i svi su sretni što su dio agility obitelji.

Skip to content