Novi projekti: Uspješna suradnja Primorsko-goranske županije i Općine Jelenje

Župan Zlatko Komadina održao je sastanak s načelnikom Općine Jelenje Robertom Marčeljom na kojem je bilo riječi o razvoju Općine u smjeru zelene tranzicije.

Načelnik Marčelja župana je izvijestio o planovima Općine da se na području Dubine stvore uvjeti za gradnju solarne elektrane. Cilj je povećanje kvalitete života stanovništva i nužna energetska transformacija, a bio bi to važan poticaj razvoju Općine koja je jedna od najuspješnijih malih jedinica lokalne samouprave u Hrvatskoj, smatra načelnik Marčelja.

{source}<center>
<div id=”fb-root”></div>
<script async defer crossorigin=”anonymous” src=”https://connect.facebook.net/hr_HR/sdk.js#xfbml=1&version=v12.0″ nonce=”EsYDWsj7″></script><div class=”fb-post” data-href=”https://web.facebook.com/marcelja.jelenje/posts/1620125411713187″ data-width=”500″ data-show-text=”true”><blockquote cite=”https://www.facebook.com/marcelja.jelenje/posts/1620125411713187″ class=”fb-xfbml-parse-ignore”><p>Nakon izgrađene škole i sportske dvorane suradnju s Primorsko-goranska županija nastavljamo dalje. ? ?

? Održan radni…</p>Objavljuje <a href=”https://www.facebook.com/marcelja.jelenje”>Robert Marčelja</a> u&nbsp;<a href=”https://www.facebook.com/marcelja.jelenje/posts/1620125411713187″>Ponedjeljak, 17. siječnja 2022.</a></blockquote></div></center>{/source}

Župan Zlatko Komadina istaknuo je da je zelena i digitalna tranzicija sastavni dio Strategije razvoja PGŽ koja ide u smjeru prelaska na čistu energiju, poticanjem zelenih i plavih ulaganja te razvojem kružnog gospodarstva.

Primorsko – goranska županija i Općina Jelenje primjer su uspješne suradnje što dokazuje projekt rekonstrukcije i dogradnje nove zgrade osnovne škole i školske sportske dvorane u Jelenju, projekt vrijedan 42 milijuna kuna koji je sa 60 posto sredstava financirala PGŽ, a 40 posto Općina Jelenje.

Skip to content