U tijeku izgradnja osam novih grobnica

U tijeku su radovi na iskopu osam grobnih mjesta, u obuhvatu mjesnog groblja u Jelenju. Time će biti dovršena zadnja faza širenja groblja, unutar postojećih gabarita.

Radovi će, prema najavama, biti završeni tijekom kolovoza. Postojeća lokacija u narednom razdoblju dodatno će se urediti, postavljanjem prigodnog tlakovca. U planu je i veliko širenje groblja na susjednu parcelu. Općina Jelenje u ovom mandatnom razdoblju kupila je dva terena u blizini groblja radi njegova proširenja, jer trenutno postoji svega nekoliko praznih grobnica. Prije početka projekta proširenja nužno je izraditi UPU groblja, koji će definirati kako groblje točno treba izgledati.


{source}
<style>.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }</style><div class=’embed-container’><iframe src=’https://www.youtube.com/embed/eZw-fPNQxY0′ frameborder=’0′ allowfullscreen></iframe></div>
{/source}


– Uz estetsko uređenje groblja nužno ga je i proširiti. To smo i obećali našim mještanima u programu Nova snaga Jelenja. Otkupili smo privatno zemljište na susjednim parcelama kako bi se kapacitet groblja povećao na broj koji će biti dovoljan za nekoliko sljedećih desetljeća. Istovremeno, u ovom mandatnom razdoblju, u funkciju je postavljen i prostoru ispred groblja, odnosno otvorena je i cvjetarna, kako bi posjetitelji mogli svakoga dana na licu mjesta urediti grobna mjesta svojih najmilijih – kazao je Robert Marčelja, načelnik Općine Jelenje prilikom obilaska gradilišta.

Unazad dvije godine izgrađeno je ukupno 28 novih grobnih mjesta.

{gallery}fotogalerija/2019-08-09_Groblje_jelenje{/gallery}

Skip to content