Sretan Uskrs želi vam Općina Jelenje!

Želimo sretan i blagoslovljen Uskrs Vama i Vašim najbližima…

{source}<style>.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }</style><div class=’embed-container’><iframe src=’https://www.youtube.com/embed//WaLRYhqj714′ frameborder=’0′ allowfullscreen></iframe></div>{/source}

Dragi sumještani,

za naših života nikada nismo dočekivali Uskrs u ovakvom ozračju. Korizma je vrijeme odricanja kojem smo svjesno predani, a ovo što nas je pogodilo s korona virusom je epidemija takvih razmjera da je uopće teško suditi koliko će se razbuktati i koliki će broj ljudi zahvatiti.

Sretni smo da je naš zdravstveni sustav reagirao na vrijeme i da se ova epidemija kod nas širi znatno umjerenije nego u mnogim drugim državama i sa znatno manjim brojem najtežih posljedica – smrtnih slučajeva. Zato budimo smireni i skromni, slušajmo upute nadležnih,
ograničimo kretanje i socijalne kontakte na najnužniji minimum te zaboravimo na klasična uskršnja slavlja, okupljanja i druženja. Slavimo Isusovu žrtvu u svojim domovima, sjetimo se onih među nama koji su najpotrebitiji i pomozimo bližnjima! Izostat će u našem kraju mise, okupljanja u župnoj crkvi, ali sve to nosimo u našim srcima i mislima.

Mi ćemo u općinskoj upravi učiniti sve što je u našoj moći da olakšamo život u vrijeme epidemije, a blagdan Uskrsa što toplijim i čovjeku što bližim.

Stoga želimo sretan i blagoslovljen Uskrs Vama i Vašim najbližima, ali i svima koji su Vam dragi, a koji su daleko i u ovim danima se nećete vidjeti s njima, zbog ograničenog kretanja i držanja distance.

Vaš načelnik
Robert Marčelja

Skip to content