[SLUŽBE NA TERENU] Iz Martinovog Sela: Kuće uspješno obranjene od poplava

Iako se očekuje ponovni rast Rječine stanovnici jelenjskog kraja mogu biti mirni. Djeluje se preventivno i na vrijeme.

Iako je briga o ljudima prioritet, briga o mlinici uz Rječinu je svima na srcu. Vatrogasci Jelenje dali su, u zadnjih nekoliko dana velike napore kako bi se sačuvalo povijesno nasljeđe, imovina ljudi te svakako i ljudski životi.

– Kuće smo obranili što je i najbitnije. Preventivno smo podigli dva zečja nasipa, u suradnji s nadležnim institucijama, u Martinovom Selu zato što bi na tom mjestu najprije poplavilo na jelenjskom području – kazao je Mark Kovačić, predsjednik DVD Jelenje prilikom obilaska terena i dežuranja u noćnim satima.

Podsjetimo, u manje od dva sata, ovaj tjedan, pala je trećina uobičajene količine kiše za studeni. Udruženim snagama naši vatrogasci su je savladali. Stoga zahvaljujući ovim momcima i njihovim suradnicima stanovnici Martinovog Sela i cijele Općine Jelenje noćas mogu mirno spavati. Više pogledajte reportažu s terena.

{source}<style>.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }</style><div class=’embed-container’><iframe src=’https://www.youtube.com/embed/LVHlBGZ18cA’ frameborder=’0′ allowfullscreen></iframe></div>{/source}

 

Skip to content