Pripreme za početak radova na rekonstrukciji škole u Dražicama

Pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Edita Stilin, početkom tjedna, održala je radni sastanak s načelnikom Općine Jelenje Robertom Marčeljom oko usklađivanja aktivnosti na rekonstrukciji osnovne škole i sportske dvorane u Dražicama.

Na sastanku je istaknuto da se pripremne radnje privode kraju, a početak radova planira se u lipnju ili srpnju ove godine.

– Danas smo se sastali radi usklađivanja aktivnosti koje provode Županija, Općina i sama škola. Pripremne radnje se privode kraju i približavamo se fazi početka radova, stoga je bilo potrebno prokomentirati aktualne događaje i nastaviti rad na realizaciji projekta – kazao je Robert Marčelja, načelnik Općine Jelenje, dodajući kako je adaptacija škole nužnost za Općinu Jelenje jer nastojimo biti poželjna sredina za život i stvaranje. Želja nam je zadržati pozitivne demografske trendove, a to ne možemo postići ako nemamo odgovarajuće infrastrukture poput adekvatne i moderne školske zgrade.

Sastanak u Općini Jelenje: Edita Stilin, Robert Marčelja, Luka Zaharija, Dino Piljić

Primorsko-goranska županija i Općina Jelenje utvrdili su hodogram predstojećih aktivnosti.

– Trenutno je u tijeku izrada izvedbenog projekta za koji je Županija izdvojila oko 500.000 kuna i koji bi, prema Ugovoru, trebao biti predan do kraja veljače, a važan je radi preciznog određivanja stavki u troškovniku te raspisivanja natječaja za javnu nabavu od strane PGŽ. Naručen je i projekt opremanja objekta koji bi trebao biti dovršen u ožujku. Ukupna investicija temeljite rekonstrukcije objekta škole i sportske dvorane, s uređenjem okoliša, popratnih sadržaja i nabavkom opreme procjenjuje se na oko 25 milijuna kuna te predstavlja najvažniji projekt na području Općine, kazala je Edita Stilin, pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje, dodajući kako će do kraja mjeseca biti spremna sva projektna dokumentacija, a nakon toga da će se pripremiti investicijski elaborat za Županijsku skupštinu i Općinsko vijeće Općine Jelenje. Stilin je naglasila kako će javnu nabavu, vezanu uz dogradnju škole, provoditi Primorsko-goranska županija, obzirom na veće iskustvo u istim poslovima.

Projekt izgradnje nove škole u Dražicama s pripadajućom sportskom dvoranom financijski je vrlo izdašan. Financijska konstrukcija se dovršava i vjerojatno će se zatvoriti putem kreditnih zaduženja, kako Općine tako i Županije. Treba istaknuti kako je do sada u projektnu dokumentaciju i dozvole PGŽ uložila pola milijuna kuna.

{gallery}fotogalerija/2017-11-14_Nova_skola_u_Drazicama{/gallery}

Početkom iduće školske godine, pa sve do završetka radova, učenici će nastavu pohađati u školskoj zgradi u Jelenju.

– Preseljenje je već u potpunosti isplanirano, u suradnji s voditeljima projekta rekonstrukcije, te uz pomoć roditelja naše djece, pa nimalo ne sumnjam da će preseljenje ovog ljeta proteći bez problema – kazala je Dejana Paškvan – Žeželj, ravnateljica Osnovne škole Jelenje-Dražice, dodajući kako će nova škola biti ostvarenje želja velikog broja ljudi koji su se dulje vremena zalagali za njenu izgradnju, davali svoje prijedloge, ideje i konkretne doprinose.

Sastanak u školskoj zgradi u Dražicama

– Za učitelje i mene najveće zadovoljstvo su sretni učenici, a sigurna sam da će djeca uživati dolaziti na nastavu u novu školu – zaključila je Paškvan

07

{gallery}fotogalerija/2018-02-06_Edita_Stilin{/gallery}

Skip to content