RTL DANAS: U Jelenju stanje pripravnosti od poplava

Na području općine Jelenje, kao i u cijeloj Primorsko-goranskoj županiji, u utorak tijekom dana pala je velika količina oborina. Iz stanja pripravnosti, prijepodne, krenuli smo u redovito stanje borbe od poplava za gornji tok Rječine. Na dva mjesta napravljeni su zečji nasipi, pratilo se vodotok Rječine i pritoka, kaže načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja.

Dodaje kako su se uz održavanje tijekom listopada i studenog redovito čistili šahtovi, kao prevencija od poplava, a posebice početkom tjedna, kada su počele padati velike količine kiše. Naime, dodaje Marčelja, kod velikih oborina i naleta vode očišćeni šaht zapuni se lišćem i onemogućava redovito otjecanje oborinskim kanalima.

Tijekom istog dana došlo je i do manjeg proboja vode u zgradi ambulante u Dražicama. Zbog toga je, preventivno, u utorak poslijepodne ambulanta privremeno stala s radom, a na teren su odmah izašli predstavnici izvođača, nadzora i Općine Jelenje te je prodiranje vode odmah otklonjeno. U srijedu ujutro ambulanta je normalno nastavila s radom.

{source}<style>.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }</style><div class=’embed-container’><iframe src=’https://www.youtube.com/embed//uERPRHfbshU’ frameborder=’0′ allowfullscreen></iframe></div>{/source}

– Radi se o izvanrednim situacijama i o velikim količinama padalina. Reagirali smo na vrijeme i uključili smo sve službe koje su za to zadužene – općinske službe, Komunalno društvo Jelen, Hrvatske vode i druge te ćemo i dalje pratiti stanje. Na našoj ambulanti još uvijek traju manji radovi na krovištu, kako bi projekt bio u potpunosti gotov u skladu s EU standardima. Mi smo, kao Općina i investitor, zatražili očitovanje izvođača i nadzora. Očekujemo da se nedostaci saniraju, a najbitnije je da naši mještani mogu nesmetano koristiti zdravstvene usluge, kaže načelnik Marčelja.

Skip to content