Radovi odlično napreduju: Jelenje će imati najljepšu školu u Primorsko-goranskoj županiji

Župan Zlatko Komadina i načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja sa suradnicima obišli su gradilište OŠ „Jelenje-Dražice“ gdje su u tijeku završni radovi na kapitalnom projektu rekonstrukcije i dogradnje zgrade škole i izgradnje školske sportske dvorane.

„Škola život znači u našim malim mjestima, a ova investicija osigurat će našoj djeci sjajne uvjete za obrazovanje. Vrijednost ovog velikog projekta je više od 40 milijuna kuna, u čemu PGŽ sudjeluje sa 60 posto jer smo procijenili da Općini Jelenje treba veća podrška s obzirom na njihove skromnije prihode, kazao je Komadina.

{source}<style>.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }</style><div class=’embed-container’><iframe src=’https://www.youtube.com/embed//Y50DK3hNcSc’ frameborder=’0′ allowfullscreen></iframe></div>{/source}

Načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja istaknuo je kako radovi idu odličnom dinamikom te se zahvalio Primorsko-goranskoj županiji na pomoći i potpori, dok je ravnateljica OŠ „Jelenje-Dražice“ Dejana Paškvan – Žeželj rekla kako će objekt vrlo brzo biti spreman za useljenje učenika, koje je planirano u prvoj polovici 2021 godine.

Resorna pročelnica Edita Stilin istaknula je kako se po prvi put u povijesti Dražica gradi nova školska sportska dvorana, a sama škola dobit će novih 11 učionica. Cjelokupnim zahvatom postojeća građevina škole povećat će se za oko 2.800 m2 bruto površine, odnosno kapacitet će se proširiti i obuhvatiti 21 učionicu, dok će učenici pohađat školsku nastavu na jednoj lokaciji u jednoj smjeni. Sve je projektirano sukladno Državnom pedagoškom standardu, a izvođač radova je tvrtka GP KRK d.d. Škola trenutno ima 371 učenika.

Obilasku je prisustvovala i zamjenica župana Marina Medarić.

{gallery}fotogalerija/2020-11-11_Skola_obilazak{/gallery}

Skip to content