Prigodno obilježena Rokova u Jelenju i Zoretićima

Tradicionalnim euharistijskim slavljem ispred kapelice na mjesnom groblju Jelenje, posvećene upravo tom svecu, kao i feštom u Zoretićima koja se održala u večernjim satima uz grupu Mastersi proslavljena je Rokova.

Kako se moglo čuti s oltara okupljenima, Sveti Rok svoj je život posvetio brizi za oboljele od kuge – bolesti od koje je kasnije i sam obolio. Proglašen je zaštitnikom od kuge, ali i od ostalih zaraznih bolesti. Iako trajnih zapisa o njegovom životu nedostaje i vrlo su oskudni, postoje svega nekoliko legendi, kod nas i u svijetu podignute su brojne crkve, kapele i oltari. Sveti Rok štuje se diljem svijeta – kazano je okupljenima na jelenjskom groblju.

Vlč. Ivan Milardović na kraju euharistijskog slavlja zahvalio se svima koji su na bilo koji način sudjelovali u pripremi za dostojanstveno slavljenje svetaca, odnosno prigodnih vjerskih manifestacija kroz kolovoz, a to su Kolbova i Rokova.

Tradicionalna fešta i zabava organizirana je u večernjim satima u mjestu Zoretići uz pomoć lokalnog ugostitelja, uz grupu Mastersi.

Donosimo nekolicinu fotografija snimljenih na mjesnom groblju Jelenje.

{gallery}fotogalerija/2018-08-16_Rokova{/gallery}

Skip to content