Općinsko vijeće u utorak odlučuje o reciklažnom dvorištu i igralištu za mlade

U utorak, 6. studenog u 18 sati u Vijećnici Općine Jelenje u Dražicama bit će održana sjednica Općinskog vijeća Jelenja, dvanaesta po redu.

Uz aktualni sat i šestomjesečno izvješće načelnika Općine Jelenje za razdoblje siječanj-lipanj, na dnevnom redu sjednice je i odluka u davanju na upravljanje reciklažnim dvorištem u Podhumu, koje bi se trebalo izgraditi temeljem prostornog plana Općine Jelenje, a čijom izgradnjom će se mještanima Općine Jelenje osigurati mogućnost odvojenog prikupljanja otpada. Općina Jelenje, kao investitor reciklažnog dvorišta, nakon dobivanja uporabne dozvole dat će ga na upravljanje, bez naknade, Komunalnom društvu Jelen d.o.o. Dražice, za potrebe obavljanja djelatnosti gospodarenja otpadom. Kako piše u obrazloženju odluke, KD Jelen koje je u stopostotnom vlasništvu Općine Jelenje, trebalo bi osigurati optimalnu iskorištenost predmetne infrastrukture u operativnoj fazi kroz osiguranje odgovarajuće radne snage , osiguranje financijskih sredstava te daljnjim investicijskim ulaganjima. Financijska sredstva osigurat će se iz rada reciklažnog dvorišta, odnosno prodaje komponenti odvojeno prikupljenog otpada dobavljačima. Također, na dnevnom redu 12. sjednice Općinskog vijeća je i prijedlog odluke o prijavi projekta “Uređenje i opremanje igrališta za djecu i mlade u Dražicama”, na natječaj Lokalne akcijske grupe Terra liburnija, a za koju je Općina Jelenje već izradila potrebnu projektnu dokumentaciju.

Kompletna dokumentacija dostupna je na: https://www.jelenje.hr/dokumenti/opcinsko-vijece-opcine-jelenje/sjednice-vijeca/pozivi-i-materijali-sa-sjednice

Skip to content