Navigacija

Glavni meni

22
Ned, Tra
6 Novih vijesti

Općinski prostori

Tipografija

U nastavku donosimo popis prostora od društvenog značenja kao i prostore koji se iznajmljuju u komercijalne svrhe.

Nogometno igralište
U samom centru Dražica nalazi se uređeno i njegovano nogometno igralište. Travnjak je veličine 10.893 m2.  Travnata površina održava se na dnevnoj razini, a igralište posjeduje i cjelokupnu insrastrukturu s višenamjenskim reflektorima za korištenje noću. Dvorište travnate površine čini i vanjska mreža u kojoj se čuva alat za održavanje. Praćenje događanja na travnjaku moguće je i s dvije bočne tibine (južna i istočna). Ispod južne tribine nalaze se zatvoreni prostori potrebni za održavanje treninga, utakmica i raznih događaja. Zatvoreni prostor čine četiri svlačionice opremljene grijanjem i tuševima, dva sanitarna čvora te svlačionica za trenere. U sklopu zatvorenog prostora nalazi se i ugostiteljski objekt veličine 90-ak m2 s vlatitim sanitarnim čvorom. Cijeli kompleks nogometnog igrališta multifunkcionalne je naravi te je pogodan za najrazličitije oblike događanja i manifestacija. Kompleks ima tri ulaza od kojih je jedan adekvatan za ulaz teretnih vozila ili vozila zaštite (npr. vatrogasnog vozila ili DSC_0115vozila hitne medicinske pomoći), dva su ulaza adekvatna za ulaz osoba s invaliditetom te jedan, ujedno najmanji, za ulaz štićene osobe ili VIP gostiju. Na nogometnom igralištu odvijaju se brojne sportske manifestacije.

Kuglana
Nalazi se u centru Dražica na katu poslovnog centra. Kuglana ima četiri staze standard marke FUNK te posjeduje europski certifikat koji omogućava održavanje međunarodnih natjecanja. Popratni sadržaji kuglane su dvije svlačionice s tuševima i sanitarni čvor. Svi prostori kuglane opremljeni su grijanjem. Unutar kuglane nalazi se i ugostiteljski objakt veličine 85 m2 iz kojeg se ulazi na tribine koje su opremljene sa 64 sjedeća mjesta. Staze je također moguće pratiti i iz ugostiteljskog objekta koji je od tribina odvojen staklom.Kuglana je opremljena kuglama različitih veličina te je pogodna za kuglanje djece i odraslih. Radno vrijeme kuglane je svaki dan od 16 do 22 sata uključujući i vikend dane. Rezervaciju termina za treninge ili utakmice možete izvršiti na broj 099/413-9173. Od vlastite opreme nužno je ponijeti čiste i neobuvene indoor tenisice.

Planinarski dom Hahlić
Nalazi se na 1097 m nadmorske visine na južnoj padini Obruča. Dom ima 40 ležećih mjesta i pruža prekrasan pogled na kvarnerski zaljev. U dvorištu doma nalazi se mjesto za odmor i predah opremljeno dječjim igralištem i stolovima.

Boćarski dom
Nalazi se 400-tinjak metara od centra Dražica na županijskoj cesti ŽC5055 prema Jelenju. Dom ima 2300 m2 boćarskog terena koji je pogodan za turnire i treninge. Dvorana je opremljena grijanjem, svlačionicama, sanitarnim čvorovima i tribinama. Osim boćarskih turnira dom je pogodan i za druga sportska prvenstva kao i za organizaciju kulturnih i društvenih događaja veličine do 1000 posjetitelja. Osim boćarskih turnira dom je bio domaćin i državnih natjecanja (državno natjecanje u dizanju utega 2015.) kao i brojnih domaćih estradnih umjetnika (Maja Šuput, Koktelsi, Gazde i drugi). Uz sami boćarski dom nalazi se ugostiteljski objekt s vlastitim sanitarnim čvorom. Dvorište doma ima vlastiti parking.

Vatrogasni dom
Nalazi se na adresi Dražičkih boraca 55 u Dražicama. Zgrada se sastoji od dvije etaže (prizemlje i 1. kat), a namjena je društvena-javna. Vatrogasni dom ukupne je površine oko 307 m².

Dom kulture Dražice
Nalazi se u sklopu poslovnog centra Dražice. Dvorana obuhvaća pozornicu, parter, balkon, backstage prostor i sanitarni čvor. Opremljena je grijanjem, razglasnom opremom, LCD projektorom, rasvjetnim tijelima (reflektorima) i pianinom. Parter dvorane je kapaciteta 300 sjedećih mjesta mobilnog tipa. Balkon dvorane kapaciteta je 200 stajaćih mjesta. Dvorana ima i dvije režije (iznad pozornice i na dnu balkona). U Domu kulture održavaju se gotovo sve manifestacije društvenog značaja. Osim manifestacija dvorana se koristi i za sportske, izložbene i razne druge sktivnosti. U Domu kulture Dražice moguće je organizirati koncerte, priredbe, izložbe, natjecanja, tribine, simpozije, projekcije, promocije, vjenčanja i brojne druge svečanosti.