Novi vozni red od 20.01.: Općina Jelenje dodatnim financiranjem upotpunila vozni red

Nakon stupanja na snagu novog voznog reda sa 7. siječnja 2020. godine Općina Jelenje, krenula je u dodatne pregovore s KD Autotrolejem, kako bi se uvele linije koje najviše nedostaju sumještanima. Stoga će od 20. siječnja 2020 (ponedjeljak) na snagu stupiti novi (upotpunjeni) vozni red.

Posebno se pazilo na dolaske i odlaske djece iz škole. Napominjemo da djeca koja idu iz škole nakon petog sata u smjeru Podhuma obavezno moraju ići na autobus na školsku stanicu u Jelenju (ne ispred škole). Zbog okretanja autobusa kod škole u Jelenju mole se roditelji za savjesno ponašanje u prometu oko škole. Općina Jelenje novim voznim redom riješila je većinu zahtjeva sumještana te izdvojila dodatna sredstva, kako bi se olakšalo svakodnevno funkcioniranje u našoj zajednici.

Podsjetimo, KD Autotrolej kao pružatelj usluge ostvaruje već više godina, iz razno raznih razloga, gubitke u svom poslovanju. Navedeni gubitak samo za 2018. godinu iznosi 10 milijuna kuna, a planirani gubitak za 2019. godinu iznosi 7,8 milijuna kuna. KD Autotrolej nije u mogućnosti pokriti taj gubitak vlastitim sredstvima već iste traži da ih pokriju općine i gradovi, sukladno vlasništvu u udjelima. Isto tako, a da se ne bi stvarali novi gubici, KD Autotrolej je tražio povećanje redovnih subvencija. Na osnovu novonastale situacije Općina Jelenje je, kao što smo već pisali, dodatnim izdvajanjima i na temelju sugestija sumještana vratila većinu linija koje su zbog lošeg poslovanja pružatelja usluga naprasno ukinute.

Skip to content