Novi sustav navodnjavanja nogometnog igrališta svečano pušten u pogon

Nakon povijesne utakmice između Rječine i Orijenta 1919 u Dražicama službeno je u rad pušten novi sustav navodnjavanja.

Automatskim zalijevanjem pokriveno je oko 8.000 m2 travnatih površina, odnosno kompletno nogometno igralište NK Rječine. Investicija je vrijedna više od 100 tisuća kuna, a sufinancirana je od strane Nogometnog saveza PGŽ i NK Rječina. Za kompletno zalijevanje sada je potrebno svega 30 minuta. Ukupno je ugrađeno deset visokokvalitetnih poljevača.
{source}<style>.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }</style><div class=’embed-container’><iframe src=’https://www.youtube.com/embed//buZxeFBjsN0′ frameborder=’0′ allowfullscreen></iframe></div>{/source}

– NK Rječina se javila na natječaj HNS-a. Dobili su sredstva i uložili u sustav navodnjavanja. Službeno smo nove poljevače pustili u rad nakon utakmice Rječine i Orijenta 1919, rekao je načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja, dodajući kako je sustav navodnjavanja osmišljen davne 2013. godine ali nije nikad bio proveden u potpunosti. Uspjeh “Vatrenih” na Svjetskom prvenstvu u Rusiji se pretočio na komunalnu infrastrukturu nogometnog igrališta u Dražicama. 

Marčelja se zahvalio Upravi kluba, volonterima kao i Komunalnom društvu Jelen koji su proteklih tjedana radili na ugradnji poljevača, kao i Nogometnom savezu PGŽ koji je prepoznao potrebe i osmislio kvalitetan natječaj.

Unaprijeđena sportska infrastruktura: Marčelja, Barčić, Juretić i PiljićKako su naglasili iz Općine Jelenje veoma su ponosni na izvrsnu suradnju s Nogometnim klubom Rječina, kao i odnosnom s Nogometnim savezom PGŽ jer ovim projektom riješen je sustav navodnjavanja što će zasigurno olakšati samo održavanje terena vrijednim volonterima i ljubiteljima sporta. Uvjeti će zasigurno biti mnogo bolji, a još nas noviteta očekuje u danima koji slijede.

{gallery}fotogalerija/2019-10-08_Poljevace{/gallery}

Skip to content