Novi rekord staze: 309 trkača uputilo se po Grobničkim Alpama

Sedmo izdanje utrke Hahlići Trail održalo se početkom svibnja na području jelenjske lokalne samouprave. Oboren je i novi rekord staze.

Prvom ovogodišnjom utrkom otvorena je sezona Kvarner Trailsa, serijala trail running utrka koji promovira Kvarner i njegova prirodna područja, lokalnu zajednicu i ljude, njihovu povijest. U 2022. godini serijal Kvarner Trails donosi četiri predivne trail running utrke: Hahlići Trail, Risnjak Trail, Učka Trail i Malinska Trail.

Na nogometnom travnjaku u Dražicama okupilo se na startu 309 trkača iz Italije, Hrvatske, Slovenije, Bugarske, Poljske, Njemačke, Austrije, Mađarske i Velike Britanije.

Trčećim korakom, 7. svibnja, točno u devet sati, uputili su se prema Hahlićima u Grobničkim Alpama. Natjecatelji su mogli birati dvije staze. 160 natjecatelja odabralo je stazu Vidalj duljine 21 kilometar, dok se za stazu Borje, duljine 11 kilometara, odlučilo 149 trkača.

Prvi natjecatelj koji se s Grobničkih Alpa vratio u Dražice je Alen Matovina (HR) iz kluba AM Runner kojemu je trebalo nešto više od 54 minute da otrči dionicu Borje od 11 kilometara. Tim rezultatom postavio je i novi rekord staze i smanjio do tada postavljeno vrijeme za dvije minute. Na podiju se također pridružio Luka Nedeljković (HR) s vremenom nešto duljim od 58 minuta. Treći je na start utrčao Slovenac Simon Strnad iz kluba ŠD Nanos.

U ženskoj konkurenciji prva je na start utrčala Suzana Alberini (HR) s vremenom 1 sat i 13 minuta. Nekoliko sekundi kasnije dotrčala je i Ana Mihalić (HR) iz kluba Torpedo runners koja je osvojila drugo mjesto, a na podiju se također pridružila i Marina Marković (HR) iz Cross sport Delnice i time zaokružila listu nagrađenih u kategoriji staze 11 kilometara.

Onima koji su odabrali dužu dionicu pod nazivom Vidalj duljine 21 kilometar trebalo je nešto više od dva sata kako bi stigli na cilj. Iz Velike Britanije Ruaridhu Mon Williamsu (Edinburgh University Hare and Hounds running club) trebalo je 2 sata i jedna minuta. Odmah za njim utrčao je i Nikola Špoljar (HR) iz AK Zaboka, dok je četiri minute za njim Ivan Kafeš zaokružio nagrađene u muškoj konkurenciji.

Odlična staza, teška i divlja. Ovo mi je jedna od najljepših staza, poručio je Nikola Špoljar nakon ulaska u cilj u Dražicama.

U ženskoj konkurenciji Slovenka Ana Čufer iz kluba Nanos Podnanos stigla je u cilj za dva sata i osamnaest minuta, dok je drugoj i treće nagrađenoj trebalo 46 minuta dulje. Tako je Maja Urban (HR) iz kluba AK Maksimir otrčala za 2 sata i 47 minuta, dok je Petra Kulić (HR) iz kluba AK Agram na cilj ušla četiri minute kasnije.

Sve natjecatelje pozdravio je Robert Marčelja, načelnik Općine Jelenje ne krijući oduševljenje odličnom organizacijom događanja jer Hahlići Trail, prema riječima Marčelje, je sportska manifestacija na zavidnom nivou kvalitete, od natjecatelja koji stižu u naše Jelenje iz Europe, pa sve do tehnički zahtjevnog organizatorskog djela. Općina Jelenje postala je istinski kvalitetna trail destinacija.

Čestitke pobjednicima i veliko hvala svima koji su vjerovali u čuda i dobro vrijeme koje nas je ove godine poslužilo. Hvala svim natjecateljima koji su bili dio divlje, teške i predivne priče, poručio je Elvir Sulić iz AD NATURA SPORT.

Podsjetimo, Općina Jelenje odnedavno posjeduje i virtualne vodiče za aktivni turizam pod nazivom Jelenje Bike i Jelenje Hike putem turističke platforme Visit Jelenje.

Skip to content