Novi požar na području Općine Jelenje: Vatra u Podhumu progutala 2000 m2 raslinja…

Dobrovoljno vatrogasno društvo Ivan Zoretić-Španac Jelenje izašlo je danas na dvije vrlo zahtjevne intervencije.

Naime, oko 16 sati zaprimili su dojavu o požaru u Psihijatrijskoj bolnici Lopača. Prema informacijama s terena prvi su stigli na mjesto nesreće i započeli s evakuacijom unesrećenih. Požar je stabiliziran, a jelenjski vatrogasci, sukladno pravilima struke, zajedno su sa kolegama iz Rijeke i riječkog prstena osiguravali zgarište. U požaru je ozlijeđen i jelenjski vatrogasac, tajnik DVD-a Ivan Zoretić Španac Jelenje Dino Piljić, inače i zamjenik načelnika Općine Jelenje, koji je u kasnim večernjim satima petka primljen na hitnu zbog problema s disanjem. Piljić je, naime, sa svojim kolegama, jelenjskim vatrogascima, prvi došao na teren i u gašenju požara proveo duže vrijeme te se nagutao dima. Kako doznajemo, njegovo je zdravstveno stanje dobro, primio je infuziju i kisik te je iste večeri otpušten kući.

Novi izazovi, vrlo aktivnog dana, stigli su oko 23 sata. Naime, zaprimljena je dojava o novom požaru, u naselju Podhum.

Vrijedna ekipa uvijek na raspolaganju mještanima u bilo koje doba dana i noći…

– Novi požar buknuo je na rubnom djelu naselja Podhum, blizu Automotodroma Grobnik. Na teren je izašlo pet naših vatrogasaca s dva vozila. Šumski požar uspjeli smo stabilizirati u 45 minuta. Prema prvim procjena, požar je zahvatio 2.000 m2 raslinja i trave, a bitno je za naglasiti kako nema oštećene imovine mještana – kazao je Marino Reljac, zapovjednik DVD Jelenje.

Uzrok požara trenutno je nepoznat, a ne isključuje se i ljudski faktor. Nadamo se da u danima koji slijede kreće mirno razdoblje glede požara i ostalih ugroza na našem području. Vatrogasci Jelenje ovim se putem zahvaljuju na pomoći JVP Rijeka, kao i ostalim društvima iz riječkog prstena, koji su tijekom čitavog dana bili na raspolaganju na području općine Jelenje.


{source}
<style>.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }</style><div class=’embed-container’><iframe src=’https://www.youtube.com/embed/uGo_pBOLLuE’ frameborder=’0′ allowfullscreen></iframe></div>
{/source}

Skip to content