Nova ambulanta u Dražicama od početka travnja

Odmah nakon završetka unutrašnjeg uređenja, slijedi obnova fasade i krova te kotlovnice, što će se poklopiti sa završetkom sezone grijanja. Tim će projektom, vrijednim 1,4 milijuna kuna, 40 godina stara zgrada ambulante biti kompletno obnovljena

Unutrašnje uređenje zdravstvene stanice u Dražicama, koje je započelo krajem prošle godine, trebalo bi biti završeno do l. travnja. U zgradi izgrađenoj 1979. godine planirani su brojni komunalni zahvati, unutrašnje uređenje u vidu novih podova, zidova, stolica, stolarije, prozora, vrata, sanitarnog čvora i elektroinstalacijama, kao i svega onoga što je jelenjskim mještanima potrebno da konačno imaju primjerene uvjete u zgradi staroj 40 godina. Također, dio dotrajalog namještaja će se zamijeniti novim. Nakon unutrašnjeg uređenja, slijedi projekt energetske obnove fasade, novi krov, kao i sanacija kotlovnice. Radove izvodi tvrtka 4home Kostrena s kooperantima.

Vrijednost cijelog projekta, točnije unutrašnjeg i vanjskog uređenja zgrade je oko 1,4 milijuna kuna, od čega je Primorsko-goranska županija izdvojila 400 tisuća, više od 276 tisuća osigurano je iz fondova Europske unije, točnije iz programa zaštite okoliša i energetske učinkovitosti, a 85 tisuća kuna dalo je Ministarstvo branitelja, namjenski za uređenje sanitarnog čvora koji će biti prilagođen i invalidima. Ostatak sredstava osigurala je Općina Jelenje. Prema uputama iz EU fondova, procjenjuje se da će se budući troškovi grijanja, hlađenja i općenito energenata smanjiti za minimalno 50 posto, što će u konačnici uvelike olakšati održavanje same zgrade ukupne bruto površine 434,25 m2.

– Zgrada ambulante ovim će projektom biti kompletno obnovljena, a obnova je bila nužna s obzirom na to da se u protekla četiri desetljeća zgrada obnavljala tek jednom, kada je popravljen dio kotlovnice i zamijenjen dio stolarije. Neki radovi nisu prvotno bili planirani, poput, primjerice, obnove podova, međutim, kada se krenulo s projektom, “otvarale” su se potrebe za novim radovima. Također, ustanovilo se da je dio namještaja uništen, star i neupotrebljiv., pa će biti zamijenjen novim, kaže načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja.

Dodaje kako odmah nakon završetka unutrašnjeg uređenja slijedi obnova fasade i krova te kotlovnice, što će se poklopiti sa završetkom sezone grijanja. Upravo je objavljen javni natječaj za izvođače radova na tim poslovima, kaže Marčelja.

Skip to content