Slučajno se aktivirao alarm u školskoj zgradi

Jutros oko 10:45 sati u Dražicama ali i na društvenim mrežama počela se širiti informacija o događaju u novouređenoj Osnovnoj školi Jelenje-Dražice iz koje se, navodno, širio dim, a djeca su bila evakuirana iz svojih učionica. Vijest je zabrinula roditelje s područja jelenjske lokalne samouprave čija djeca pohađaju ovu školu. Ali razloga za preveliku zabrinutost, na sreću – nije bilo.

Kako nam je potvrdila ravnateljica škole Dejana Paškvan Žeželj, radilo se o slučajnom aktiviranju alarma odnosno protupožarnog sustava koji je direktno povezan s jelenskim vatrogascima. U školi su posebno ponosni na to, jer su nakon obnove odnosno izgradnje novih kapaciteta dobili i najmoderniju opremu koja ih direktno povezuje sa – zlu ne trebalo – hitnim službama.

U Osnovnoj školi Jelenje-Dražice danas nije došlo do ni do kakvog zapaljenja niti do pojave dima. Radilo se o tome da je slučajno aktiviran alarm školskog protupožarnog sustava nakon čega je škola postupila sukladno protokolu, poručila je ravnateljica škole Dejana Paškvan Žeželj.

Svima je, naravno, drago da se radilo isključivo o slučajnosti i da su djeca u Osnovnoj školi Jelenje-Dražice sigurna i pod punom zaštitom nastavnog i pomoćnog osoblja škole.

Skip to content