[NAJAVA] Mihoja 2018: Brojne manifestacije kroz rujan

U Općini Jelenje već ove subote počinje obilježavanje “Mihoje”. Kulturne i sportske manifestacije i druženja trajat će cijeli rujan, a početak je na druženjima na Hahliću i u Lukežima. Prvi vikend u rujnu tradicionalno starta utrka Hahlić za uru, ove godine 6. puta.

Okupljanje planinara i trkača bit će već u 7.30 sati kod mostića u Rastočinama, a start utrke je najavljen točno u 9 sati, unatoč najavljenoj kiši. Po završetku utrke se s Hahlića ide do vrha Obruča gdje će u 14.15. Mašu na Obruču predvoditi velečasni Tomislav Zečević, planinar i ljubitelj prirode.

Istog dana u Lukežima je u čitaonici najavljeno deveto tradicionalno okupljanje i druženje Hrvatskih branitelja i njihovih obitelji te stradalnika Domovinskog rata, s početkom u podne.

Za idući je vikend 8. rujna najavljena Međunarodna MBT utrka: Rijeka – Dražice – Trnovica, a 9. rujna Dječji dan na Trgu mlikarice u Dražicama. Na istom mjestu 22. rujna brojne udruge pozivaju da im se pridružite na manifestaciji Zatancajmo po domaći 2018. Zaigrat će i košarkaši i boćari, najavljene su i izložbe i druženja, a uoči blagdana Sv. Mihovila i svete mise koje će predvoditi gosti , župnici iz Viškova, Lokava i Hreljina. Koncelebriranu svečanu misu na sam blagdan Sv. Mihovila u subotu, 29. rujna predvodit će Josip Vidas, svećenik Krčke biskupije i postdiplomant na studiju orgulja u Vatikanu.

Događanja su brojna i svi su građani dobro došli na “Mihoju” u Jelenje, poručio je načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja. Početkom rujna tradicionalno započinjemo s proslavom Mihoje. Iako je blagdan sv. Mihovila krajem mjeseca, 29. rujna, i ove smo godine osmislili program koji će potrajati cijeli mjesec, od 1. do 30. rujna. Kvalitetnom suradnjom Općine Jelenje, jelenjske Turističke zajednice i Župe Jelenje, uz pomoć brojnih udruga osmislili smo kvalitetan program za svačiji ukus.

– Mihoja je zasigurno najveća i najbitnija manifestacija na području općine Jelenje. Isprepliću se mnoga kulturna, sportska i vjerska događanja pa sve do zabavnog djela. Od prošle godine sve smo objedinili u jednu cjelinu, kako bi Mihoja u narednim godinama stvarno postala prepoznatljiv brend u Primorsko-goranskoj županiji – kazao je Marčelja na današnjoj tiskovnoj konferenciji, dodajući kako se ovogodišnja Mihoja poklapa s 25 godina postojanja Općine Jelenje pa će se na Svečanoj sjednici Općinskog vijeća, krajem rujna, prezentirati retrospektiva ali i realizirani projekti te planovi za buduće razdoblje.

Općina Jelenje ove godine sudjeluje u projektu Rijeka – Europska predstojnica kulture 2020 sa inicijativom Bolje vas našli. Cilj projekta je prikazati grobničku tradiciju na što autentičniji način. Stoga će se na samoj manifestaciji prezentirati kako se nekada živjelo u našem kraju – kazao je Stjepan Emanuel Mandekić, član aktiva mladih MH ogranak Jelenje. Također, u sklopu programa EPK 2020 gostovat će poznati njemački fotograf Mark Reder koji će svojim radovima prikazati ljepote Općine Jelenje.


{source}
<style>.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }</style><div class=’embed-container’><iframe src=’https://www.youtube.com/embed/4awp5blLLUI’ frameborder=’0′ allowfullscreen></iframe></div>
{/source}


U Župi Jelenje pripremljen je tradicionalni program koji će povezivati ljude. Svetom misom obilježit će se početak nove školske i vjeronaučne godine. Također, organizirana je i izložba radova u staklu našeg mještanina Roberta Lopca u kapeli župnoga doma. Kroz vrijeme Mihoje organizirat će se i župna tombola, kako bi se do kraja isplatila sredstva za Crkvu sv. Maksimilijana Kolbea u Podhumu.

Zabavni program održati će se u Boćarskom domu Dražice uz grupu Vigor. Kompletan program pogledajte u nastavku.

Video: https://youtu.be/QZFzugdfWkc

 

Skip to content