[LED-RASVJETA] Do kraja rujna jednako osvjetljenje u svim jelenjskim naseljima

Sredinom srpnja, nakon provedene javne nabave, potpisan je ugovor za modernizaciju javne rasvjete odnosno zamjenu postojeće stare infrastrukture s modernom novom LED tehnologijom. Veliki i značajan projekt, koji poboljšava komunalnu infrastrukturu omogućit će da sva jelenjska naselja imaju istu kvalitetu lampi.

Projekt kreće u realizaciju te se očekuje da nova rasvjeta bude postavljena do kraja rujna, ako sve bude po planu.

U Općinskoj vijećnici svečano je potpisan ugovor s izvođačem radova odnosno zajednicom ponuditelja. Tvrtka Elos d.o.o. zadužena je realizaciju projekta, a radi se o vodećem pravnom subjektu na području Hrvatske za projektiranje, dizajniranje i izvođenje svjetlotehničkih rješenja na svim područjima primjene. Vrijednost radova je nešto veća od 2 milijuna kuna, a financirat će se uštedama ostvarenim u potrošnji električne energije, odnosno održavanja.

– Ovim projektom značajno će se poboljšati postojeća javna rasvjeta, a komunalni standard mještana učiniti ugodnijim i sigurnijim u svim našim naseljima. Planirano je postavljanje 962 LED-svjetiljki na postojeću infrastrukturu, a kompletna investicija pokriva se uštedama u potrošnji električne energije i održavanja u narednih nekoliko godina, kazao je Robert Marčelja, načelnik Općine Jelenje dodajući da dobra rasvjeta i osvijetljenost kolnika mijenja i vizuru samog mjesta.

Marčelja podsjeća na situaciju samog ulaska u Dražice, početkom 2017. godine, kada je u suradnji s nadležnim institucijama, Općina Jelenje iz tame izašla u svijetlo postavljanjem dvadesetak novih stupova i pripadajuće LED-rasvjete koja stoji i danas i odlično osvjetljava prometnicu. To je kvalitetno ulaganje u budućnost i komunalnu infrastrukturu, naglasio je Marčelja.

– Ovim projektom, sukladno uvjetima natječaja, zaokružit ćemo postojeći sustav javne rasvjete, a sukladno mogućnostima u budućnosti i dalje nastaviti ulagati u javnu rasvjetu postavljanjem novih rasvjetnih tijela na mjestima gdje i sada nema osvjetljenja, kazao je prilikom potpisivanja ugovora načelnik Općine Jelenje.

{source}<style>.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }</style><div class=’embed-container’><iframe src=’https://www.youtube.com/embed/T-5etPLOTK4′ frameborder=’0′ allowfullscreen></iframe></div>{/source}

Važno je istaknuti da je jamstveni rok na izvršene radove i postavljene proizvode 10 godina. Održavanje u jamstvenom roku podrazumijeva otklanjanje svih kvarova na području općine Jelenje od strane izvođača radova.

Skip to content