Kapitalni projekt: Općina Jelenje sve priprema za školski rad u dvije smjene

Inventar iz školske zgrade u Dražicama prenesen je u zgradu u Jelenju gdje je kraj škole izgrađen nogostup, parking i ocrtan pješački prijelaz, a s Autotrolejom se dogovara prilagodba autobusnih linija…

Nakon što su vijećnici Županijske skupštine Primorsko-goranske županije jednoglasno usvojili investicijski elaborat o dogradnji zgrade Osnovne škole Jelenje-Dražice u Dražicama s pripadajućom sportskom dvoranom, čime su uveliko ispunjeni preduvjeti za raspisivanje javne nabave i ostale zakonske procedure za provedbu projekta, zeleno svijetlo realizaciji najvećeg projekta u povijesti Općine Jelenje dali su i jelenjski vijećnici.

07


Riječ je o zajedničkom projektu PGŽ-a i Općine Jelenje, ukupne vrijednosti 33,5 milijuna kuna, koji će se sufinancirati u omjeru 60 posto Županija te 40 posto Općina Jelenje. Sadašnja škola trenutno je jedina koja provodi nastavu na dvije lokacije – u Dražicama i u Jelenju. Kako se radi o poprilično derutnom objektu energetskog certifikata G, što je najnepovoljniji energetski uvjet, krenulo se s projektom obnove kojim će se povećati prostorni kapaciteti, a ukupno će biti na raspolaganju 21 učionica s kabinetima. Svi prateći objekti bit će izrađeni prema pedagoškom standardu. Jednodijelna školska-sportska dvorana povezana toplinskom vezom sa školom imat će ukupno tisuću četvornih metara. Vanjski sportski tereni, nova energetski učinkovita kotlovnica s grijanjem na biomasu omogućit će ugodan boravak u školskim klupama.


Prema najavama, projekt će biti gotov do 2021. godine, a sva djeca onda će pohađati nastavu u jednoj školskoj zgradi u Dražicama. Tijekom jeseni provest će se javna nabava i početkom 2019. godine započinje realizacija na terenu.

Zbog početka realizacije kapitalnog projekta u jelenjskoj općini, od nove školske godine, u rujnu, svi jelenjski osnovnoškolci pohađat će nastavu u školskoj zgradi u Jelenju. Općina Jelenje stoga je proteklih mjeseci provela određene aktivnosti, pa je škola već u fazi preseljenja. Sele se stvari iz učionica i oprema u skladišni prostor, a već je preseljena informatička oprema.

– Inventar iz školske zgrade u Dražicama preseljen je u školsku zgradu u Jelenju, u kojoj će djeca početkom rujna pohađati nastavu u okviru dvosmjenskog rada, radi izgradnje nove škole u Dražicama. Višak stolica i klupa tom su prigodom kvalitetno skladišteni. Kraj školske zgrade u Jelenju izgrađen je nogostup i ucrtan pješački prijelaz. Napravljene su sve pripremne radnje da se podigne sigurnost djece jer će gotovo 400 učenika u rujnu preseliti u Jelenje. Tijekom kolovoza iscrtat će se pješački prijelazi , održan je i sastanak s predstavnicima Komunalnog društva Autotrolej oko usklađivanja i prilagodbe autobusnih linija. Sve je napravljeno kako bi bili spremni da se ovaj projekt kvalitetno odradi, kaže načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja.

Skip to content