Dostupan sustav e-Propusnice, od 6. travnja stupa na snagu

Poštovane mještanke i mještani, danas je na snagu stupio novi sustav za izdavanje e-Propusnica od strane Ministarstva uprave. Propusnicu od sada zatražite isključivo na linku: http://epropusnice.gov.hr. Postojeće propusnice prestaju važiti s datumom 6.4.2020. (ponedjeljak) te je sukladno tome potrebno ponovo zatražiti novu propusnicu putem navedenog servisa.

Kad uđete na stranicu izaberite “Ulaz za građane” te se prijavite putem sustava “e-Građani”. Za pristup vam je potrebna jedna od sljedećih mogućnosti: Token ili mobilno bankarstvo, Moj Telekom – HT, mToken, ePass ili e-Osobna iskaznica. Općina Jelenje i pripadajući stožer civilne zaštite neće vas pustiti na cjedilu ako nemate soluciju za pristup sustavu e-Građani. Naime, zaprimat ćemo vaše zahtjeve putem online obrasca te na temelju dostavljenih podatka naš stožer će unijeti podatke u sustav Ministarstva.

Molimo mještane da pri ispunjavanju zahtjeva za propusnicom u sustavu e-Propusnica u rubrici napomena obavezno navedu ime i prezime osobe kod koje se želi ići, mjesto i adresu gdje se želi ići, razlog odlaska te sve ostale informacije nužne za odlučivanje je li riječ o vitalnim obiteljskim razlozima. U slučaju da takve informacije budu nedostatne, Stožer civilne zaštite će zahtjev odbiti.

{source}<style>.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }</style><div class=’embed-container’><iframe src=’https://www.youtube.com/embed//npD1xs6s55E’ frameborder=’0′ allowfullscreen></iframe></div>{/source}

Za sve informacije ili probleme u vezi e-propusnica nazovite 0800 8090 ili pošaljite e-mail na epropusnice@uprava.gov.hr.

Ako nemate sustav e-Građani ispunite formular na: https://bit.ly/33G8EtQ

Još jednom Vas molimo da ne šaljete propusnice za odlazak liječniku ili zbog odlaska na posao. To rade liječnici i poslodavci također kroz ovaj sustav e-Propusnica.

Rokovi obrade i izdavanja

Propusnica izdana putem sustava Ministarstva (u žurnom postupku) izdaje se drugi radni dan od dana podnošenja zahtjeva, odnosno u roku 1 radnog dana od dana podnošenja zahtjeva.

Propusnica u redovnom postupku putem: starih internet zahtjeva, pismenog zahtjeva, elektroničke pošte izdaje se u roku od 5 radnih dana od dana podnošenja zahtjeva.

Važno: Ne tražite propusnice na dulji rok od 14 dana jer vam neće biti izdane!

Skip to content