Navigacija

Glavni meni

RTL: Prvi u Hrvatskoj - Onome tko udomi psa, ova općina plaća godinu dana njegove troškove

Klupko bezuvjetne ljubavi. Općina Jelenje donijela je odluku koja je razveselila ljubitelje životinja. Tko udomi psa, općina će mu godinu dana sufinancirati hranu i ostale potrebne troškove. Medek, Lenon i Lipa - u sklonište u Liču dovedeni su iz Jelenja. Općina poziva da ih se udomi, a onome tko to učini smanjit će se troškovi. Hvalevrijednu akciju prepoznala je i RTL televizija.

Uvjet je da je pas u azil u Liču doveden baš s Jelenja, a ovo je, poručuju, način da se potakne udomljavanje

''Još uvijek ima puno neodgovornih ljudi koji uzmu psa, a ne razmišljaju što i kako taj pas nosi u njihovom životu - vama se život promijeni nabolje, ali netko ne razmišlja tako'', upozorava Milka MIjanović, veterinarka i voditeljica Skloništa za nezbrinute životinje Lič.

Jedinice lokalne samouprave imaju obavezu zbrinjavanja životinja s njihovog područja.

''Na ovaj način smanjili bi dnevni trošak, koji se kreće i do 1.300 kuna po psu. Udomili bi psa u neku obitelj na primjereno mjesto i na human način, a pomogli bi i tim udomiteljima da u prvih godinu dana imaju osiguranu hranu i brigu za tog psa'', objašnjava Robert Marčelja, načelnik Općine Jelenje.

Podrazumijeva to veterinarski pregled, tretiranje protiv nametnika i 200 kuna mjesečno kroz godinu dana.

'I sam bih da nemam psa, udomio psa i lijepo je da se potakne ljude da udome životinje i da se pomogne životinjama'', smatra Toni iz Jelenja.

Ervin se bavi uzgojem pasa s rodovnikom i podržava ovakve poticaje: ''Oko pasa je briga i treba ih održavati i čistiti i jako sam zadovoljan ovakvom odlukom''.

Ova bi odluka, nadaju se u Jelenju, ljude mogla potaknuti da si život uljepšaju jednim klupkom bezuvjetne ljubavi.

Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.