Navigacija

Glavni meni

29
Sri, Ruj
9 Novih vijesti

Održan 2. ponoćni uspon na Hahlić

Ljubitelji prirode i aktivnog odmora uz lampe stigli do najdražeg planinarskog doma.

Sport
Tipografija

Prema riječima planinara noćni uspon poseban je doživljaj, a za nagradu svaki od njih dobio je prekrasan pogled na Kvarner.

Početkom listopada, osmero odvažnih planinara odlučilo se na poseban način doživjeti i obilježiti 2. Via Dinarica Day, odnosno ponoćni uspon na Hahlić.

- Vrijeme za ponoćni uspon na Hahlić bilo je idealno, noć je bila vedra s mjesečinom, a temperatura zraka iznosila je 5 stupnjeva Celzijusovih. Upalili smo lampe i u ponoć je naša vesela grupa krenula prema Hahliću, planinarskom stazom „po čeki“ - kazao je Vedran Stipić, predsjednik PD Obruč i iskusni planinar.

Prema riječima planinara noćni uspon poseban je doživljaj, a za nagradu svaki od njih dobio je prekrasan pogled na Kvarner. Za nešto više od dva sata malena ekspedicija stigla je u najdraži planinarski dom.

Nakon ugodnog jutra stiglo je vrijeme za povratak, međutim nekolicina planinara odlučila je ostati i pridružiti se radnoj akciji pripreme drva za planinarski dom koja se taj vikend održavala na Hahliću.

Zahvaljujući trudu članova društva pripremljena su drva za dom, tako da će i ove zime posjetitelji uživati u pucketanju drveta i mirisu vatrice te toplini planinarskog doma Hahlić.


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.