Navigacija

Glavni meni

29
Sri, Ruj
9 Novih vijesti

Nova biciklistička staza i trka u Rastočinama okupila 120 biciklista

Započela nova era ciklo-turizma u Jelenju

Sport
Tipografija

Ovogodišnja 13. GIANT Zimska liga Istre i Kvarnera, započela je na Kvarneru, krajem listopada. Prvo kolo organizirali su stari domaćini iz Biciklističkog kluba Grobnik na novo uređenoj XC stazi na Rastočinama u Podkilavcu.

Na startu utrke pojavilo se preko stotinu natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije i Italije koji su nastupili na stazi koja je tehnički lagana ali fizički oduzima svaki atom snage iz natjecatelja. Biciklistička utrka vozila se u 4 zasebne utrke i 15 starosnih kategorija, pa je stazom prošlo ukupno 118 natjecatelja. Posebnu draž gledateljima, kao i roditeljima natjecatelja dale su i dječje utrke. Prema svemu viđenome može se zaključiti da su dojmovi s nove biciklističke staze dobri do odlični, ovisno o tehničkoj pripremi vozača, a dojmove pogledajte u videoreportaži Kanala RI.

Za sve sudionike bio je poslužen ručak. Kako su kazali sami organizatori, Općina Jelenje je prepoznala potencijal ove sportske manifestacije te pomogla u ostvarivanju iste. Nova biciklistička staza u Podkilavcu svakako će pomoći u naumu razvoja turizma jelenjskom kraju.


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.