Navigacija

Glavni meni

23
Pet, Tra
1 Novih vijesti

[KREĆU RADOVI] Potpisan ugovor s izvođačem radova za energetsku obnovu ambulante u Dražicama

Piljić, Marčelja i Jukić prilikom potpisivanja ugovora

Komunalni info
Tipografija

Krajem travnja potpisan je ugovor s izvođačem radova o energetskoj obnovi zdravstvene stanice u Dražicama. Radi se o drugoj fazi projekta u kojemu će se, uz dobivena europska sredstva, obnoviti fasada, krov, kao i riješiti kompletno grijanje samog objekta.

Vrijednost radova je 891.408,00 kn, a ugovor su u Općinskoj vijećnici potpisali Robert Marčelja, načelnik Općine Jelenje i Danijel Jukić, direktor građevinske tvrtke JUKIĆ - DAM d.o.o. specijalizirane za energetsku obnovu objekata.

Radovi će započeti sredinom svibnja
Radovi će započeti sredinom svibnja
Radovi će započeti sredinom svibnja

- Nakon prijave gradilišta i ostale popratne papirologije, sredinom ovog mjeseca započinjemo s vanjskom obnovom naše ambulante u Dražicama. Drago mi je da se na javni natječaj javila tvrtka s iskustvom u ovakvim zahvatima, naročito jer se radi o projektu sufinanciranom od strane Europske unije. Stoga je izvedba i popratna dokumentacija, nama kao investitorima, veoma bitna kako bi sve zahtjeve mogli na kvalitetan način ispuniti – kazao je Robert Marčelja, načelnik Općine Jelenje, prilikom potpisivanja ugovora s izvođačem radova, dodajući kako će se zgradi staroj 40 godina konačno dati pravi standard, kakav su naši mještani odavno zaslužili.

U svega nekoliko mjeseci stara zgrada bit će u potpunosti obnovljena
U svega nekoliko mjeseci stara zgrada bit će u potpunosti obnovljena
U svega nekoliko mjeseci stara zgrada bit će u potpunosti obnovljena

Bit će to u potpunosti nova zgrada. Naime, pri završetku je unutarnje uređenje prostorija, a investiranjem u vanjsku obnovu dodatno će se uštedjeti na troškovima održavanja, ponajviše se to odnosi na grijanje jer, izgradit će se nova kotlovnica u potpunosti upogonjena ekološkim gorivom, a kvalitetna fasada i krov, napravljeni prema zadnji standardima, dodatno će štedjeti energiju tijekom godina. Objekt u centru Dražica tako će, uz estetski dio i poboljšanje vizure samog mjesta biti i energetski učinkovit objekt te će svoju primarnu funkciju moći obavljati još desetljećima. Još jedan od najavljenih kapitalnih projekata, nove Općinske vlasti bit će proveden u djelo. Prema dostupnoj dokumentaciji predviđa se da bi radovi na vanjskoj obnovi mogli trajati tri mjeseca, ali iskusni izvođač kazao je da bi sama obnova mogla trajati i nešto kraće, ako vremenski uvjeti budu dozvoljavali. Na unutarnje uređenje ukupno je utrošeno 850 tisuća kuna. Kompletna investicija iznosi 1.741.408,00 kn.


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.