Navigacija

Glavni meni

23
Pet, Tra
1 Novih vijesti

Obnovljen stol i klupe u Lukežima

Komunalni info
Tipografija

Općina Jelenje je uz pomoć nadležnih institucija te zalaganjem udruga i pojedinaca obnovila klupe i stol u mjestu Lukeži.

Boravak i druženje uz Rječinu od sada će biti mnogo ugodniji. Drvena garnitura izrađena je od ariša te je premazana adekvatnim lakovima, kako bi se produžio vijek trajanja na otvorenom prostoru. Uz veliki stol i klupe, na popularnom "brodu", dodane su i dvije samostalne klupice. Kako su kazali iz Općine Jelenje upravo je u tijeku postavljanje i dodatne četiri klupe, kako bi se kompletna priča u Lukežima adekvatno zaokružila i činila jednu cjelinu. Prema sličnom principu uredit će se i Lucinski vir, napominju iz Općinske uprave.

– Zatečeno stanje na popularnom "brodu" nije bilo adekvatno za mještane i putnike namjernike. Želimo da Općina Jelenje bude vikend-destinacija stoga smo u suradnji s nadležnim institucijama započeli projekt obnove klupa i stolova. Hrvatske šume osigurale su kvalitetnu drvenu građu, dok su Vatrogasci Jelenje i Denis Barac izvukli označena stabla. Pilana Bura iz Podkilavca preuzela je građu i ispilila materijal, dok je na poziciju u Lukeže materijal dostavio Autoprijevoznički obrt Kurelić. Članovi Športsko-ribolovnog društvo Rječina drvenu su građu uredili i postavili na predviđena mjesta, a na projektu svoj angažman dao je i Josip Debelić – kazao je Robert Marčelja, načelnik Općine Jelenje, dodajući da kompletan projekt vrijedi 30 tisuća kuna. Zahvaljujući suradnji te pomoći pravnih subjekata i pojedinaca iz općinskog se proračuna izdvojilo svega pet tisuća kuna, napomenuo je Marčelja.

Općina Jelenje još jednom je pokazala zajedništvo aktivnim uključivanjem mještana u komunalne projekte jer svima je cilj imati adekvatno uređen prostor za provođenje slobodnog vremena.


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.