Navigacija

Glavni meni

25
Čet, Tra
8 Novih vijesti
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/fotogalerija/2018-07-13_Potpisivanje_aglomeracija

Potpisani ugovori za izgradnju kanalizacije i vodovoda

Potpisnici ugovora i gradonačelnici i načelnici Rijeke, Kastva, Viškova, Čavli i Jelenja

Komunalni info
Tipografija

Sredinom srpnja, u Salonu Grada Rijeke svečano su potpisani ugovori za izgradnju kanalizacije i vodovoda u sklopu EU projekta poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture na području aglomeracije Rijeka.

Riječ je o tri ugovora kojima se utvrđuje vrijednost projekta, način financiranja i najviši iznos bespovratnih europskih sredstava koja se dodjeljuju za realizaciju te međusobna prava i obveze svake ugovorne strane u provedbi ovog velikog i složenog projekta ukupne vrijednosti 1,76 milijardi kuna.

Na području općine Jelenje tim će se projektom izgraditi oko 44 kilometra kanalizacije i 24 kilometra vodovoda što će svakako poboljšati životni standard naših mještana, a na području aglomeracije Rijeka najviše će se graditi u Rijeci i Jelenju. Radovi će se financirani kroz nepovratna sredstva. Na području općine Jelenje vrijednost radova iznosi više od 200 milijuna kuna.

Uz izgradnju Osnovne škole Jelenje-Dražice u Dražicama bit će to najveća investicija na našem području, koja će se provoditi paralelno. Zalaganjem nove općinske vlasti, većine u Općinskom vijeću i financijskog stručnjaka iz Dražica Miljenka Fičora, člana nadzornog odbora ViK-a, ovaj projekt uz bespovratna sredstva u potpunosti će financirati Komunalno društvo Vodovod i kanalizacija Rijeka, što je izniman uspjeh u pregovorima i garancija stabilnog proračuna Općine Jelenje u narednim periodu.

Kompletan projekt, prema planovima, trebao bi biti realiziran do 2023. godine.

{gallery}fotogalerija/2018-07-13_Potpisivanje_aglomeracija{/gallery}


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.