Navigacija

Glavni meni

22
Čet, Velj
2 Novih vijesti

Zvuki armonike ispunili Dom kulture Dražice

Pedesetak izvođača dostojno je odalo počast tragično preminulom glazbeniku Igoru Valiću. Zvuki armonike napunile su Dom kulture Dražice do posljednjeg mjesta, uz gotovo 3 sata vrhunskog muziciranja.

Glazbena manifestacije "Zvuki armonike" krajem listopada doživjela je svoje dvanaesto izdanje. Mnogobrojna publika došla je čuti zvukove harmonike i time pokazala da tradicija na području općine Jelenje ima budućnost. Najmlađi je izvođač ove godine imao svega devet godina, a najstariji šest desetljeća više. Mnogi su glazbenici godinama rasli i sazrijevali uz samu manifestaciju. Večer prepunu emocija u Dražicama su već tradicionalno otvorili Igorovi “Žvejarini”, a potom i čitav niz glazbenika. Pedesetak izvođača iz raznih dijelova Hrvatske ali i Slovenije dostojno je odalo počast tragično preminulom glazbeniku Igoru Valiću, a zvuci harmonike napunile su Dom kulture Dražice do posljednjeg mjesta uz gotovo 3 sata vrhunskog muziciranja.

Prema riječima izvođača ali i publike ove godine "Zvuki armonike" doživjeli su svoji vrhunac, kako kvalitetom izvođača tako i tehničkom izvedbom, a sve sudionike skupa svečano je pozdravio Robert Marčelja, načelnik Općine Jelenje i pokrovitelj same manifestacije.

- Harmonika je još jednom pokazala da spaja i povezuje te je uz nju svako druženje lakše i ljepše – kazao je Marčelja.

Igor Valić tragično je preminuo prije dvanaest godina, kada je i pokrenuta sama manifestacija.

- Izgubili smo vrsnog muzičara i čovjeka koji je s velikim srcem promovirao Grobnišćinu, a ove godine potrudili smo se uz naše domaće snage u Dom kulture Dražice dopeljati izvrsne muzičare i svjetske prvake. Publika je zaista mogla uživati – kazao je Miljenko Šupak, organizator manifestacije.

Vrhunska glazbena poslastica bila je snimana i emitirana uživo na službenim internetskim stranicama Općine Jelenje za sve ljubitelje harmonike širom svijeta. Također zapis je trajno dostupan za sve posjetitelje navedenog portala.


FOTOGALERIJA: http://www.jelenje.hr/fotogalerija/790-foto-zvuki-armonike-2017
KOMPLETNA MANIFESTACIJA: https://www.youtube.com/watch?v=7gIW-5bggwo